Confidenţialitate

Halep, la plecarea în Cehia: “Suntem mai mature, avem o șansă în plus”

Simona Halep este încrezătoare înaintea confruntării cu Cehia din Cupa Federațiilor. La plecarea spre Ostrava, ea a spus că față de precedenta întîlnire directă, pierdută contra cehoaicelor la Cluj, în 2016, echipa României este acum mai experimentată și mai matură.

Petra Kvitova nu va juca de data asta pentru deținătoarea trofeului dar Halep spune că în ciuda acestei absente se așteaptă la meciuri foarte grele, Cehia fiind o forță dominantă în Fed Cup, cu șase trofee cucerite în ultimii 8 ani.

În altă ordine de idei, Simona anunță că a început colaborarea cu Thierry van Cleemput și spune că deocamdată este o provocare să lucreze cu antrenorul belgian, care are un stil diferit de cel al lui Darren Cahill.

Halep a plecat astăzi la Ostrava alături de Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, căpitanul nejucător Florin Segarceanu și antrenorul Alina Tecșor. Irina Begu și Monica Niculescu se vor alătura echipei în Cehia, după ce duminică au cîștigat trofeul de dublu al turneului thailandez de la Hua Hin.

Întîlnirea din primul tur al Grupei Mondiale se dispută pe 9 și 10 februarie.