Confidenţialitate

Halele Obor din București, închise de ANPC

Halele Centrale Obor din București au fost închise de ANPC pentru nereguli majore, după ce ieri, aceeași măsură a fost luată în Piața Berceni.

Tone de alimente au fost retrase de la vânzare și s-au dat amenzi de peste 350.000 de lei. 26 de firme au fost verificate.

„Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piață la cumpărături și vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor” – a spus Mihai Culeafă, președintele ANPC.

Printre nereguli – nerespectarea temperaturii de depozitare a unor alimente, carnea și laptele erau vândute în afara unor vitrine frigorifice, iar unde acestea existau erau pline de rugină sau de mucegai.

Au fost găsite și alimente expirate, iar 11 tone au fost confiscate.

Au fost date 30 de amenzi, în valoare totală de 365.000 lei și 2 avertismente.

Vreau să sublinez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activității unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt:
Faceți curățenie, respectați reglementările în vigoare și, astfel, vă puteți relua activitatea. Alegerea este doar a operatorilor economici. Curățenia în spațiile comerciale, vitrine igienizate și conforme sau depozitarea corectă a mărfurilor sunt lucruri absolut normale, nu excepții. Sănătatea oamenilor nu se negociază, iar noi manifestăm toleranță zero față de cei care arată respect zero consumatorilor
”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.