Hackerii ruşi au vizat 21 de state americane, în cadrul campaniei electorale de anul trecut

Declaraţia  a fost făcută de un ofiţer de rang înalt, în cadrul audierilor din Senatul american, notează BBC.com.

Jeanette Manfra, subsecretarul interimar insarcinat cu securitatea cibernetica in cadrul departamentului, a fost audiată miercuri în Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului, care anchetează  presupusul amestec al Moscovei în alegerile americane din 2016, în urma cărora Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale. Ea a refuzat să dezvăluie numele acestor state,  citând acorduri de confidenţialitate. Totuşi, ea a spus că nu există probe care să indice că buletinele de vot au fost modificate în aceste atacuri cibernetice.

Din acest moment, avem dovezi care arată că sistemele electorale din 21 de state au fost ţintite în alegerile de anul trecut”.

Subsecretarul a mai subliniat totuşi că are încredere în sistemul american de vot.

Rusia a negat în repetate rânduri  acuzaţiile privind  o presupusă implicare în câştigarea alegerilor prezidenţiale în SUA de Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a respins acuzatii potrivit carora echipa sa de campanie a fost complicea Rusiei în “ştiri false”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a refuzat să spună dacă Donald Trump crede că Rusia s-a amestecat în alegerile americane din 2016. “Încă nu am discutat cu preşedintele despre acest lucru.”

Senatorul Mark Warner, democratul cu cel mai inalt rang in Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului, a argumentat că ţara “nu mai este sigura”, prin faptul ca se ascunde care state au fost vizate de hackeri.

Totuşi, Arizona şi Illinois au confirmat anul trecut că sistemele lor de înregistrare a voturilor au fost atacate de hackeri.

Directorul interimar al diviziei cibernetice in cadrul DHS, Samuel  Liles a declarat in Congres că Departamentul de Securitate Naţională (DHS) a detectat activitati ale unor hackeri primavara si vara trecute, iar ulterior a primit rapoarte cu privire la incercarea cibernetica a sistemelor electorale. Însă, a adaugat el, “niciunul dintre aceste sisteme nu a fost implicat in numărarea voturilor“.

 

 

 

 

SUA: Un fost director FBI, la cârma anchetei ‘Trump – Rusia’

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS