SUA: Un fost director FBI, la cârma anchetei ‘Trump – Rusia’

Adjunctul procurorul general al Statelor Unite l-a însărcinat pe Robert Mueller, fostul director al FBI, să conducă ancheta asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2016.

Anunţul a venit în contextul suspiciunilor ce planează asupra colaboratorilor preşedintelui Donald Trump şi a acuzaţiei  ce îl vizează direct pe liderul de la Casa Albă, anume că ar fi obstrucţionat justiţia, sugerând clasarea verificărilor pe care FBI le făcea în cazul fostului său consilier pe probleme de securitate, Michael Flynn. Generalul ar fi ascuns contactele avute cu Moscova în campania electorală din SUA.

James Comey, pe care Donald Trump l-a demis luna aceasta de la conducerea FBI, stârnind numeroase semne de întrebare, este aşteptat în Congres să ofere explicaţii în acest imens scandal.

Iniţial, Donald Trump şi-a justificat gestul prin modul în care acesta a gestionat afacerea corespondenţie electronice a democratei Hillary Clinton, admiţând mai apoi că se gândise de mult timp să se debaraseze de James Comey, al cărui mandat la conducerea poliţiei federale expira în 2023.

Considerându-se o victimă, Donald Trump şi-a exprimat speranţa că ancheta asupra unei eventuale înţelegeri secrete între colaboratorii săi apropiaţi şi Rusia se va încheia ‘rapid’, respingând orice înţelegere secretă între echipa sa de campanie şi o ‘entitate străină’.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS