Confidenţialitate

Guvernul vrea creșterea salariilor și pensiilor, dar cu o analiză înainte. Gorghiu: „Unii lideri deschid tolba populismului de dimineața până seara”

Guvernul vrea să mărească pensiile și salariile, spune președintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu. Aceasta susține însă că nimic nu poate fi făcut fără o analiză a impactului bugetar. 

„Nu există o parte bună guvernării care dorește aceste mărimi și o parte rea a guvernării care nu le dorește, nu, guvernul Ciucă își dorește aceste lucruri dar sigur întotdeauna există o disciplină financiară. E faptul că unii lideri politici deschid tolba populismului de dimineață la prânz și seara și ne tot anunță cum măresc cu 20, 30, 50 absolut orice fel de pensie, salariu în România nu înseamnă că acest lucru este adevărat. Cine va sta cu ochii la sondaje astăzi probabil că va pierde mult din credibilitatea partidului din care face parte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marți, social democrații au anunțat că vor insista în Coaliție pentru creșterea salariului minim la un brut de 3.000 de lei și majorarea pensiilor cu 10 procente.

Liderul social-democraților l-a ironizat pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a pledat în urmă cu câteva zile pentru majorarea pensiilor, subiect respins inițial de liberali, după cum spune Marcel Ciolacu:

„Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari și sper eu în continuare să mărim salariul minim pe economie la 3.000 de lei. Repet, mă bucură anunțul domnului Rareș Bogdan de mărire a pensiilor, înseamnă că au picat de acord în interior mai ales că prima oară purtătorul de cuvânt anunțase că nu e cazul și mă chiar întristasem că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe consistent fiindcă Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile.”

Citește și: După ce au promis creșterea pensiilor, guvernanții trebuie să decidă și procentul. Câciu: „Nu va fi cel din lege”

Sursa foto: Shutterstock