Guvernul vrea ca modificările din Codul Fiscal să intre în vigoare mai devreme

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, în şedinţa de Guvern, că doreşte reducerea termenului de intrare în vigoare a modificărilor la Codul fiscal, de la 6 luni, la 3 luni, afirmând că este nevoie de această măsură pentru a putea aplica Legea salarizării.

”Este şi o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea legii salarizării, precum şi reducearea impozitului pe venit şi a cotelor contribuţiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificarea unui articol din Codul Fiscal, cu precizarea că nu e vorba de creşteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi. Este vorba de reducearea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare în vigoare a modificărilor Codului fiscal”, a spus Olguţa Vasilescu, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a afirmat că de această măsură este nevoie pentru că Legea salarizării ar fi trebuit să apară „la pachet” cu modificările la Codul fiscal şi trebuie „recuperată această întârziere”,

Articolul la care face referire ministrul Muncii este articolul 4 al Codului fiscal.

„Prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în Legea 227/2015. Asta înseamnă că orice modificare a Codului fiscal trebuie să respecte acest termen, de minimum şase luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS