Confidenţialitate

Guvernul va cere acordul Comisiei Europene pentru ca avizul de mediu pentru autostrada Pitești-Sibiu să fie acordat pe tronsoane

Invitat în emisiunea România în direct de la Europa FM, premierul Dacian Cioloș a anunțat că lucrările la autostrada Pitești-Sibiu nu vor începe mai devreme de sfârșitul anului 2016.

Șeful guvernului spune că există o problemă legată de avizul de mediu pentru această autostradă. Potrivit normelor europene, avizul nu poate fi emis pe tronsoane, ci pe întrega autostradă.  De aceea, va solicita acordul Comisiei Europene pentru ca acest aviz să fie emis pentru fiecare tronson în parte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Dacian Cioloș a fost întrebat de un ascultător dacă Guvernul are în plan construirea unei autostrăzi în zona Moldovei.

“Există un astfel de proiect, iar noua autostradă ar urma să lege Iașiul de Târgu Mureș”, a spus șeful guvernului, care a precizat că până pe 15 decembrie, va fi stabilit un plan de acțiuni sectorial pentru fiecare domeniu în parte, inclusiv în domeniul transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.