Confidenţialitate

Guvernul urmează să aprobe programul ”Anghel Saligny” prin care 50 de miliarde de lei ajung la autoritățile locale | AUDIO

Guvernul ar urma să aprobe azi programul Anghel Saligny, cunoscut drept PNDL 3, prin care 50 de miliarde de lei vor ajunge la autoritățile locale.

Este vorba de programul pe care fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, nu l-a avizat, lucru care a dus la remanierea ministrului.

USR PLUS a ridicat semne de întrebare privind avizele acestui proiect. Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, spune însă că în acest moment totul este în regulă și programul poate fi aprobat.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, spune că programul Anghel Sanigny are acum aviz pozitiv, cu observații, de la ministerul pe care l-a preluat după demiterea lui Stelian Ion.

El susține că nici ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă, nu ar fi avizat acest proiect în timp util.

”Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit, în consecință se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt, în acest moment, atașate acestui proiect, Avem toate condițiile legale îndeplinite ca în ședința de guvern de astăzi guvernul să dezbată acest proiect”.

Pe de altă parte, un document publicat de G4 Media arată că proiectul de ordonanță de urgență pentru acest program în original a ajuns la Ministerul Justiției abia ieri, după demiterea lui Stelian Ion.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști care e explicația.

”Este foarte simplu: aseară a fost retrimisă pentru că s-a schimbat ministrul și un nou ministru trebuie să avizeze un act care intră în ședința de guvern”. 

Stelian Ion a spus de mai multe ori că Ministerul Justiției nu putea da un aviz pentru program pentru că nu avea documentul original. Iată ce spunea inclusiv ieri, când a predat mandatul.

”Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate, au fost doar pretextele create de o anumită avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au deslușit în perioada următoare, s-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiției pentru a fi avizat”.

Stelian Ion spunea că documentul pe care l-a primit la minister pentru avizare a fost de fapt o copie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ani Sandu