Guvernul și CES: Soluții pentru salariile programatorilor și ale angajaților part-time

La această oră, se întrunește Consiliul Economic și Social– CES.

Pe ordinea de zi se regăsesc soluțiile găsite de guvern pentru programatori și pentru angajații part-time. Ar fi vorba de o ordonanță de Guvern ”2 în 1” care să rezolve ambele probleme, declară pentru Europa FM surse sindicale.

În cazul programatorilor care erau scutiți de impozit pe venit și ale căror salarii scad ca urmare a transferului de contribuții, Guvernul propune un mecanism de compensare. Alături de it-iști măsura îi vizează și pe cei care lucrează în cercetare, care efectuează munci sezoniere și persoanele cu handicap sever.

În ceea ce privește problema angajaților part time care, ca urmare a „revoluției fiscale”, au ajuns în situația de a plăti taxe mai mari decât veniturile realizate măsura Guvernului ar proteja doar salariații de la stat.

În ședința precedentă, membrii CES au refuzat să includă pe ordinea de zi o ordonanță care se referea doar la angajații part-time. Sindicatele au reclamat atunci nerespectarea procedurilor și măsuri discriminatorii pentru salariații de la stat și cei de la privat

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, Ordonanţa de Urgenţă privind situaţia salariilor bugetarilor angajaţi part-time, ale căror venituri sunt mai mici decât contribuţiile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS