Confidenţialitate

Guvernul prelungește programul IMM Invest | AUDIO

Guvernul anunță că prelungește programul IMM Invest. Acesta va include și un program destinat fermierilor – prin care sunt puși la bătaie 1 miliard de lei. Tot pentru întreprinderile mici și mijlocii, Ministerul Finanțelor va da garanții de 1 miliard de euro prin programul  IMM Factor.

IMM Invest și IMM Factor sunt două programe așteptate cu nerăbdare de mediul de afaceri, spunea premierul după ședința de Guvern. IMM Invest 2021 va include și un program destinat agricultorilor.

”A fost aprobat programul IMM Invest, pentru 2021, care include și programul Agro Invest, destinat fermierilor. Un program cu un plafon de 1 miliard de lei. Înțeleg că suma este aproape solicitată, și dacă va fi un program de succes vom avea grijă să suplimentăm suma”.

Prin AgroInvest, fermierii pot lua garanții de la stat pentru a lua credite destinate capitalului de lucru și investițiilor. În primele 24 de luni de la contractarea creditului se poate plăti doar dobânda, iar rambursarea creditului se poate face și de două ori pe an. Premierul a anunțat și plafonul din programul IMM Factor.

”A fost aprobat și proiectul de ordonanță de urgență IMM Factor, plafonul este de 1 miliard de lei”.

Antreprenorii pot lua credite bancare pe baza facturilor cuprinse între 100 de mii și 800 de mii de euro pentru maxim 12 luni. Finanțarea poate fi prelungită, tot cu 12 luni, de maxim 3 ori, arată datele publicate de Fondul de Garantare a creditelor ptr IMM. Banii pot acoperi nevoia de lichidități, plata furnizorilor sau salariile angajaților

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș