Confidenţialitate

Guvernul păstrează, pentru moment, excepţiile de la plata CASS pentru salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară | AUDIO

Guvernul renunță la ordonanța privind majorarea salariului minim brut pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară de la 4000 la 4500 de lei. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de la Palatul Victoria, după ce s-a constatat că odată cu reintroducerea contribuțiilor la sănătate pentru acești angajați, salariile lor ar fi scăzut.

Marcel Ciolacu: „Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Calculele prezentate de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea.

Cu toții – și mai ales eu – am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă. Am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii.

Ministerele de Resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Majorăm cu 10% salariul minim general”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, premierul a anunțat că Guvernul va aproba astăzi creșterea salariului minim brut la 3300 de lei, începând cu 1 octombrie.

„Majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3000 de lei la 3300 de lei brut pe lună, așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România. Acest guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în anul 2024 pe care o vom discuta cu partenerii sociali”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Reacția oficialilor din Capitală după decizia CEDO în privința recunoașterii mariajelor gay de către statul român. „S-a pripit CEDO puțin” | AUDIO