Confidenţialitate

Guvernul Orban, prima şedinţă după moţiunea de cenzură

Guvernul Orban se reuneşte la ora 10.00 în prima şedinţă după ce săptămâna trecută a fost demis prin moţiune de cenzură.

După demitere Cabinetului Orban i-au fost limitate prerogativele. Fiind acum interimar, executivul poate adopta doar acte administrative.

Pe ordinea de zi a reuniunii se numără mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar şi administraţia publică.

Un proiect de hotărâre de guvern se referă la stabilirea modelelor de formulare-tip folosite în aşa numitul Registrul al agresorilor sexuali. O bază de date în care vor apărea toate persoanele care sancționate sau condamnate pentru infracțiuni sexuale.

Tot astăzi, Executivul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru firmele din industria naţională de apărare.

Pe agenda şedinţei se regăsesc şi trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Guvern în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat.