Confidenţialitate

Guvernul nu intenționează să crească salariile demnitarilor de la 1 ianuarie, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului | AUDIO

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat că Guvernul nu are în intenţie o majorare a salariilor demnitarilor începând cu 1 ianuarie 2023, în condițiile în care salariul minim pe economie va crește. Guvernul este în continuare chibzuit, a adăugat el.

Dan Cărbunaru a amintit și de o decizie a premierului care prevede o reducere a cheltuielilor din ministere la capitolul bunuri şi servicii cu 10%:

„Din toate datele pe care le am la nivelul Guvernului, nu doar că nu se va întâmpla, dar nici nu există intenția să aibă loc acest lucru nici în cunoscuta ordonanță trenuleț nu sunt astfel de elemente. Dimpotrivă, există după cum bine știți o orientare extrem de așezată în cumpătare și buna cântărire a modului în care sunt cheltuiți banii publici în guvernul României. Nu există intenția și nici susținerea pentru ca Guvernul să treacă la o astfel de decizie. Ca atare, salariile demnitarilor, așa cum sunt ei definiți în sensul legii, rămân la nivelul anului acestuia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul ordonanței de urgență care stabilește principalele măsuri fiscale care vor intra în vigoare la 1 ianuarie a fost publicat de Ministerul de Finanțe. Actul normativ stabilește că salariile bugetarilor se majorează cu 10%, de la începutul anului viitor.

De asemenea, valoarea punctului de pensie se majorează cu 12,5%, de la 1.586 la 1.785 lei. Vârstnicii cu venituri scăzute vor primi, separat, ajutoare financiare în două tranșe.

Ordonanța, care mai poate suferi modificări, va fi dezbătută în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Citește și: Anca Dragu: Producem energie și gaz, dar plătim mai mult decât alte state. Ceva nu se leagă | VIDEO