Confidenţialitate

Consiliul Național al IMM-urilor cere Guvernului reluarea consultărilor în privința majorării salariului minim | AUDIO

Patronii de companii mici și mijlocii cer Guvernului redeschiderea discuțiilor privind creșterea salariului minim de la 1 ianuarie. Consiliul Național al IMM-urilor a transmis o adresă la Palatul Victoria și solicită premierului, ministrului Muncii și ministrului Finanțelor să programeze noi consultări. Și Confederația Patronală Concordia a cerut reluarea discuțiilor. Guvernul anunța săptămâna trecută că s-ar fi înțeles cu sindicatele și patronatele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul anunța miercuri, 24 noiembrie că s-ar fi convenit creșterea salariului minim brut la 3000 de lei, din care 200 de lei să fie neimpozitați. Guvernanții au precizat că au rămas unele teme „deschise”, cum ar fi creșterea salariilor ceva mai mari.

Acum, după o săptămână, Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii solicită Guvernului reluarea consultărilor.

Companiile mici solicită creșterea salariului minim la suma de 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei, dar și posiblitatea creșterii suplimentare cu încă 250 de lei neimpozabili, peste cei 3000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă.

Și alte patronate au solicitat reluarea discuțiilor. Confederația Patronală Concordia a sublinat de săptămâna trecută că o creștere a salariului minim brut la 3000 de lei, din care 200 neimpozitați, va spori numărul celor plătiți cu salariu minim, pentru că ar lua în mână mai mult decât angajații plătiți puțin peste salariul minim.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Muncii: Salariul minim brut va crește la 3000 de lei | AUDIO