Guvernul lansează un pachet de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate

Guvernul va lansa, în martie, un pachet de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

El a cerut sprijinul așa numitelor grupuri de acțiune locală, structuri din care fac parte membrii unor organizații non-guvernamentale și reprezentanți autorităților locale, care au ca scop atragerea de fonduri europene și sprijinirea localnicilor în derularea unor proiecte.

Premierul Dacian Cioloș ar vrea ca România să aibă cât mai multe mărci de produse locale.

”Acesta ar trebui să fie un obiectiv al nostru în mediul rural, pentru perioada următoare, să dezvoltăm această clasă de mijloc cu reale capacități de antreprenoriat, pornind de la agricultură, de la sectorul agro-alimentar, dar care să meargă dincolo de asta și să constituie o resursă a dezvoltării locale. M-aș bucura să văd grupurile de acțiune locală implicându-se și în dezvoltarea unor mărci specifice de produse locale, ca să nu mai vorbesc de produsul montan, pe care sper să putem să-l aplicăm cât mai repede. Să aplicăm regulamentul european care permite o etichetare specifică pentru produsele montane.”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul propune ca produsele românești să fie promovate prin intermediul pensiunilor și al hotelurilor, ba chiar ar vrea să existe un program de turism rural cu alimentație locală. Ideea a fost deja discutată în ultima ședință de guvern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS