Confidenţialitate

Guvernul japonez oferă 7.500 de dolari de copil fiecărei familii care se mută din Tokyo în alte regiuni

Guvernul japonez anunță că va oferi câte 7.500 de dolari pe copil fiecărei familii care se mută din Tokyo în alte regiuni. În acest fel autoritățile vor să reducă aglomerația din capitala Japoniei și să diminueze criza demografică din alte zone zone slab populate.

Guvernul japonez triplează stimulentul de relocare, în prezent acesta fiind de circa 2.300 de dolari, scrie cotidianul The Guardian.

Măsura va intra în vigoare în aprilie și are ca scop readucerea la viață a orașelor și satelor care au rămas fără locuitori, fiind considerate “demodate”.

Fenomenul a fost accentuat în ultimii ani de îmbătrânirea populației și de migrația tinerilor către Tokyo, Osaka și alte orașe mari.

Suma de un milion de yeni (7.500 de dolari) va fi oferită familiilor care locuiesc în cele 23 de districte “centrale” din Tokyo și în prefecturile învecinate.

Conform oficialilor, familiile care se relochează vor primi între unu și cel mult trei milioane de yeni (23.000 de dolari) pe gospodărie, în funcție de numărul de copii.

Pentru a beneficia de acest ajutor, familiile trebuie, printre altele, să se mute în afara zonei metropolitane Tokyo și să locuiască acolo cel puțin cinci ani.

Foto: Shutterstock

Citește și: Românii au călătorit cu avionul de două ori mai mult în 2022 față de anul precedent. Londra a fost cea mai căutată destinație