Confidenţialitate

Românii au călătorit cu avionul de două ori mai mult în 2022 față de anul precedent. Londra a fost cea mai căutată destinație

În primele 9 luni ale anului trecut, românii au făcut aproape 15,8 milioane de călătorii cu avionul, dublu față de aceeași perioadă din 2021. Londra este metropola din care și către care au mers cel mai mult conaționalii, arată o analiză realizată de site-tul panorama.ro.

Jurnaliștii de la site-ul Panorama.ro au analizat datele de la Institutul Național de Statistică centralizate de la aeroporturi.

Așa au observat că în și din capitala Marii Britanii au venit sau au plecat aproape 1,9 milioane de conaționali în primele 9 luni ale anului trecut.

O altă destinație intens tranzitată de români a fost Milano Bergamo.

Românii au călătorit mult anul trecut, cu avionul, și în Grecia, peste jumătate de milion de pasageri au ajuns pe aeroporturile din Atena, Salonic sau pe cele de pe insule.

Tot site-ul Panorama a observat și că traficul de pasageri dinspre și spre Turcia a crescut anul trecut, față de 2019 cu 11%.

Foto: Unsplash

Citește și: An plin de concerte mari în România. Robbie Williams, Depeche Mode și Imagine Dragons vor avea spectacole la noi în țară în 2023