Guvernul îşi propune să investească în minerit

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, la Mintia, că Guvernul îşi propune să investească în minerit în cadrul unei strategii pentru sistemul energetic naţional.

Șeful Guvernului a susţinut că Termocentrala de la Mintia şi Complexul Energetic Hunedoara sunt obiective strategice pentru sistemul energetic naţional, iar cei din Ministerul Energiei care nu înţeleg acest lucru „vor trebui să îşi caute loc de muncă”.

„Cine nu înţelege la nivel de Ministerul Energiei şi la nivel de Guvern că tot ce înseamnă Complexul Energetic Hunedoara, ce înseamnă Complexul Energetic Oltenia, ce înseamnă mineritul şi evident producerea de elergie electrica pe baza de grupuri pe cărbune va trebui să îşi caute loc de muncă”, a spus Tudose.

Premierul susține aceste măsuri în condiţiile în care Guvernul cât şi coaliţia de guvernare sunt determinate să investească bani în minerit.

„Nu putem vorbi de Centrala de la Mintia fără cărbunele de pe Valea Jiului care acum se produce puţin şi cu costuri foarte mari, tehnologia fiind de acum 50 de ani, este evident ca nu putem vorbi de competitivitate”, a afirmat Tudose.

El a mai spus că Guvernul este dispus să investească şi în siguranţa muncii, în contextul în care numai în luna octombrie au avut loc două accidente în minele din Valea Jiului.

„Suntem dispuşi să investim în retehnologizare, în siguranţa muncii, ca acest curent produs la aşa cum o numesc localnicii Steaua de pe Mureş să producă curent la preţuri competitive şi să fie un element, un pilon de bază în strategia de securitate energetică a României. Cine nu înţelege lucrul acesta, atâta timp cât coaliţa de guvernare, Parlamentul ne susţine pe noi ca Guvern, repet, va trebui să îşi caute un alt loc de muncă”, a declarat Tudose, aflat în Valea Jiului împreună cu Liviu Dragnea.

El a mai spus că şi datoriile pe care le are Complexul Energetic Hunedoara vor face parte din strategia pentru sistemul energetic naţional, iar acesta va face parte dintr-un plan de reorganizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS