Confidenţialitate

Guvernul dă asigurări că nu este nicio problemă cu fondurile pentru tratarea bolnavilor de cancer | AUDIO

Declarațiile vin după ce asociațiile care îi reprezintă pe pacienți au atras atenția că unele contracte pentru furnizarea medicamentelor au expirat și nu au fost prelungite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Există fonduri”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, susține că există suficiente fonduri pentru derularea programelor pentru bolnavii de cancer.

Mai mult, în ultima ședință, Executivul a completat actul normativ privind Planul Național de Combatere a Cancerului.

„E păcat să colportăm în spațiul public informații neverificate care pot crea reacții sociale absolut nedorite. Există fonduri”, a spus Mihai Constantin – purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Guvernul a completat și pachetul legislativ pentru prevenirea, combaterea și tratarea cancerului pentru uniformizarea practicii medicale în sistemul românesc de sănătate”, a mai spus Mihai Constantin.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: „Trăim din mila celor care produc medicamentele respective”

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer – Cezar Irimia – spune însă că furnizarea tratamentelor se poate întrerupe în centrele medicale, având în vedere că unele au rămas fără contracte, iar bugetul pentru programele naționale ar fi insuficiente.

„Trăim din mila celor care produc medicamentele respective când ni le dau în continuare. Dar oare cât timp? Pentru că ei au un business de întreținut”, a spus președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer – Cezar Irimia.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer este cea mai mare asociație ce reprezintă pacienții oncologici.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Nu mai sunt bani pentru tratamentele oncologice. Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: „Trăim din mila celor care produc medicamentele respective” | AUDIO