Confidenţialitate

Guvernul blochează angajările din administrația publică centrală

Nicio angajare în administrația publică centrală până la sfârșitul anului.

Guvernul va adopta o ordonanță care blochează ocuparea posturilor vacante.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, la începutul şedinţei Executivului, pe tema Ordonanţei privind suspendarea ocupării posturilor, că nu va fi nimeni dat afară din administraţia centrală, ci posturile vor fi blocate pentru ”eficientizarea actului administrativ”. Şeful Guvernului a atras atenţia că în administraţia centrală sunt cereri de angajare pentru posturi care vizează ”purtător de ştamplilă, de semnătură, de program pe uşă”.

Astăzi vom lua în discuţie spre aprobare acel celebru act privind măsuri privind administraţia centrală. Nu dăm pe nimeni afară. Pur şi simplu se blochează angajările şi încercăm şi vom reuşi să eficientizăm actul administrativ. Dacă este vorba de reorganizare este vorba de descentralizare. A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare şi se angajează în fiecare zi. Sunt cereri de sute şi sute, mii de oameni: purtător de ştamplilă, de semnătură, de program pe uşă şi aşa mai departe. (…) Va fi un inventar foarte clar a celor care lucrează astăzi pentru şi la stat şi vom eficientiza actul lor administrativ şi a structurilor pe care le reprezintă”, a declarat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul va discuta în şedinţa de joi proiectul de Ordonanţă prin care se suspendă până la 31 decembrie 2017 ocuperea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, cu excepţia unor categorii de personal, şi prin care se cere efectuarea unui audit de management în cadrul acestor instituţii, elaborat de Ministerul Dezvoltării.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării la începutul lunii iulie.

Dispoziţiile fac referire la Guvern, ministere, alte organe centrale de specialitate din subordinea Guvernului şi a ministerelor, inclusiv la serviciil publice deconcentrate ale acestora, la autorităţile administrative autonome şi la instituţiile prefectului.