Confidenţialitate

Guvernul ar putea modifica regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid | AUDIO

Măsurile drastice prin care sunt înmormântați cei care au decedat din cauza infecției cu noul coronavirus ar putea fi revizuite în ședința de guvern de joi. Premierul spune că la acest proiect se lucrează la Ministerul Sănătății:

”Este propunerea Ministerului Sănătății. Aștept opinia specialiștilor. Sunt mai multe lucruri pe care le discutăm și acest comitet interministerial are acest rol – de a introduce proiectele care relaxează, și acesta este unul dintre ele, și de a le introduce pe ordinea de zi cât mai rapid.”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că mai mulți specialiști lucrează la aceste norme pentru a evita riscul răspândirii coronavirusului în timpul slujbelor de înmormântare.

”Să ținem seama de riscurile pe care și le asumă cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și  pe de altă parte să le dăm posibilitatea oamenilor să-și ia rămas bun de la cei dragi”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Antena3.

Noile norme ar putea prevede posibilitatea prezenței preotului la spital pentru cei bolnavi, permisiunea ca cel decedat să fie îmbrăcat dar și oficierea slujbei de înmormântare în biserică. În momentul de față cei decedați în urma contractării Sars-Cov-2 sunt transportați la morgă în saci impermeabili iar sicriul este sigilat. Pot participa la slujbă doar rudele de gradul întâi și doi cu aviz de la DSP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș