Guvernul ar putea fi reorganizat. Surse politice: Premierul ar vrea 16-17 ministere, Liviu Dragnea se opune

Guvernul – cu peste 20 de ministere (24 de ministere, 3 vicepremieri) ar putea fi reorganizat, anunță surse politice din cadrul PSD.

Premierul Mihai Tudose ar vrea mai puţine ministere, dar Liviu Dragnea se împotriveşte – ceea ce duce la o nouă poziționare diferită între șeful Guvernului și șeful PSD. Ce schimbări se pregătesc în Guvern? Dacă ar fi respectată dorința premierului, Cabinetul de miniștri ar putea avea doar 16-17 portofolii.

***

Un guvern mai suplu, cu mai puține ministere, eventual comasarea unor ministere care există acum. Aceasta ar fi dorința premierului Mihai Tudose.

Președintele PSD dă semne, însă, că se împotrivește: într-un mesaj publicat pe Facebook, Liviu Dragnea a spus că Doina Pană, demisionară de la ministerul Apelor și Pădurilor, ar urma să fie înlocuită cu un alt social-democrat.

Acest anunț pare în contradicție cu anunțul făcut miercuri de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, care spunea că ministerul Apelor și Pădurilor ar putea reveni la ministerul Mediului, unde i-a fost locul ani în șir.

Niculae Bădălău, numărul 2 în PSD, pare favorabil ideii susținute de premier și spune că e posibil ca Guvernul restructurat să aibă 16-17 ministere.

Surse politice spun că liderii PSD vor lua o decizie într-o ședință ce va fi convocată luni de la ora 14.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS