Confidenţialitate

Guvernul ar putea aproba proiectul prin care se acordă bonusuri persoanelor care se vaccinează

Bonusurile pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea fi aprobate în ședința de guvern. Este vorba despre bonuri de masă de 100 de lei pentru cei care se imunizează cu schema completă.

Guvernul are în discuție o ordonanță de urgență care prevede bonuri de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vor vaccina anti-COVID cu schema completă după ce actul normativ intră în vigoare. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății.

Pentru cei imunizați deja, se va organiza o loterie. Premiile vor fi în bani, dar încă nu au fost anunțate. Ministerul Economiei va stabili fondul de premiere. În octombrie ar urma să fie organizată prima extragere.

Autoritățile speră ca astfel să convingă mai mulți români să se vaccineze, în condițiile în care infecțiile sunt în creștere, iar rata de imunizare din România este printre cele mai mici din Europa.

Despre ce alte facilități ar putea primi persoanele vaccinate se va discuta și în ședința coaliției de guvernare din această după-amiază.