Confidenţialitate

Guvernul anunță credite garantate de stat pentru studenți și tineri. Pot să achite cu banii inclusiv nunți și botezuri | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă spune că, în curând, va fi aprobat programul „Family Start” – care va cuprinde inclusiv credite garantate de stat pentru nunți și botezuri. De asemenea, se vor acorda și credite garantate pentru achiziția de mașini.

În mesajul transmis duminică, de Ziua Familiei, marcată în fiecare an la 15 mai, din 1993 încoace, șeful guvernului a anunțat programul „Family Start”, care încă nu e gata, dar care va fi lansat în curând.

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern”, arată premierul Nicolae Ciucă în mesajul publicat pe internet.

Tinerii vor putea accesa credite garantate de stat în cazul studenților, de până la 10.000 lei, iar pentru cupluri/tinere familii, pragul va fi de 15.000 de lei. Ministrul Familiei, Gabriela Firea:

„Pentru studenți 10.000 de euro este suma garantată de către stat în acest credit, Student Invest, iar pentru tineri 15.000 de euro. Perioada de grație, dobânda și condițiile explicite precum și băncile care intră în program vor fi anunțate în curând (…), eu v-am prezentat în linii mari proiectele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce vor putea face tinerii cu banii obținuți prin creditele Student Invest și Family Start? Câteva explicații au venit de la ministrul Familiei:

„Nu este vorba despre a achita costurile unei petreceri, este vorba despre un credit cu garanția statului pe care studenții și tinerii care nu mai sunt studenți pot să obțină acești bani și este decizia lor ce fac cu acești bani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Băncile ar fi interesate să acorde cele două tipuri de credite garantate de stat, a mai explicat, luni, ministrul Gabriela Firea:

„Vineri exista interes, am avut o întâlnire la Ministerul de Finanțe, exista interes pentru cele două produse bancare (…). Am dori să începem chiar de anul acesta, deci nu pe exercițiul bugetar viitor. Dacă luna aceasta proiectul trece de Guvern, ceea ce ne dorim, să spune luna iunie aplicanții și din iulie să înceapă decontările.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.