Confidenţialitate

Guvernul a semnat contractul pentru finanțarea din fonduri europene a Spitalului Regional Craiova

Guvernul a semnat, joi, contractul pentru finanțarea din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova. Valoarea totală a investiției se ridică la 2,85 miliarde de lei.

Spitalul va avea 807 paturi și 19 săli de operație.

Unitatea va fi construită în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Acesta va cuprinde un complex de construcții pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.000 metri pătrați.

Spitalul va fi dotat cu heliport și cu peste o mie de locuri de parcare.

„La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatură de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iașului fiind deja aprobat din data de 17 martie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Anunțul de participare pentru elaborarea proiectului tehnic al proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova” și pentru servicii de asistență tehnică a fost publicat joi în sistemul electronic de licitații.