Confidenţialitate

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile | AUDIO

Până la 1 iunie va fi permis accesul publicului pe stadioane sau în sălile sportive pentru competiții test, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta spune că accesul se va face după regulile care vor fi impuse într-un ordin comun al Ministerelor Sportului și Sănătății. Vor putea intra la competiții cei care sunt vaccinați dar și cei care au un test PCR sau antigen negativ.

”Participarea va fi permisă pentru persoanele care sunt vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară infectării cu SARS COV 2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. S-a mai adăugat și testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat de cineva autorizat, care să emită un certificat de rezultat negativ”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel de evenimente test se vor derula și în cinematografe sau săli de spectacole cu ocuparea a peste 50 la sută din capacitate, mai spune Raed Arafat.

”Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte să se poată desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar cu evenimente test sau pilot, aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regulile vor fi prevăzute în hotărârea de guvern prin care starea de alertă se prelungește în țara noastră cu încă 30 de zile. O altă măsură este permiterea circulației persoanelor în noaptea de 13 mai pentru participarea la sărbătoarea Ramadanului, dar și permisiunea de procesiuni și pelerinaje religioase.

”Este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni sau pelerinaje religioase. Astfel, se va permite organizarea de procesiuni sau pelerinaje numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.