Confidenţialitate

Guvernul a pregătit de acum minivacanța de 1 Decembrie. Ziua de 2 decembrie, liberă | AUDIO

Nici nu s-au încheiat bine sărbătorile de iarnă, că guvernanții au pregătit minivacanța de 1 Decembrie. Deși mai sunt 11 luni până atunci, Guvernul a decis că ziua de 2 decembrie va fi una liberă.

Ca să nu stăm tot anul în suspans, iar deciziile să fie predictibile – acesta a fost răspunsul venit de la Ministrul Muncii. Marius Budăi a fost întrebat de jurnaliștii aflați la Palatul Victoria, care nu au înțeles de ce se ia acum această decizie, în ianuarie, abia ieșiți din sărbători.

„Avem o prevedere în Codul Muncii care ne spune clar că pentru predictibilitate, în luna ianuarie trebuie să aprobăm astfel de Hotărâre de Guvern. Practic, nu am făcut azi decât să respectăm Codul Muncii”, a explicat Marius Budăi.

Cum spune ministrul Muncii, lumea știe de-acum foarte clar: va fi o punte între ziua de 1 Decembrie, care pică într-o joi și weekendul 3-4 decembrie.

Anul acesta, salariații din România au dreptul la 15 zile libere – sărbători legale – însă numai 9 pică în timpul săptămânii.

În condițiile în care a luat deja o decizie privind mini-vacanța de Ziua Națională, ministrul Muncii a fost întrebat cum apreciază numărul de zile libere din România, dacă sunt prea multe sau prea puține:

„Este o discuție interminabilă aici. Unii ar spune că sunt prea multe, alții că sunt prea puține. Niciodată nu avem un răspuns clar aici. Sunt atâtea câte sunt. Nu am o analiză clară, dar depinde din ce unghi privești”, a spus ministrul Muncii.

Următoarea zi liberă va fi cea de luni, 24 ianuarie, când este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, cunoscută ca „Unirea Mică”.

Sursa foto: Unsplash / Charles Deluvio

Citește și: 15 zile libere legale în 2022, dintre care 9 în cursul săptămânii

Autor: Iorgu Ianuși

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.