Confidenţialitate

Guvernul a lansat o campanie națională pentru promovarea sportului

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat campania națională “Campionii României în școală, liceu și universitate”. Prin acest program, ministrul Marius Dunca vrea să-i convingă pe cât mai mulți elevi și studenți să facă sport, iar cei mai buni să încerce să facă performanță.

Potrivit ministrului Tineretului, 245.000 de copii participă la activități sportive organizate de cluburi, iar 80 la sută dintre ei au participat și la competiții de stat sau private.

Pe site-ul campioniiromaniei.com, Ministerul Tineretului a creat o galerie cu marii campioni ai țării, poveștile lor și linkuri către toate federațiile sportive.

Tot aici, puteți găsi informații despre activitățile sportive organizate de Direcțiile județene de tineret și sport.

 

 Problema este că deocamdată, nu a fost alocat un buget special, iar infrastructura sportivă nu este suficient dezvoltată mai ales la țară.

Ministrul recunoște că din timpul campaniei electorale, nu a mai participat la o oră de sport, într-o școală rurală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a-i convinge pe copii să facă mai mult sport, ministrul Tineretului a apelat la marii campioni mondiali, olimpici și paralimpici ai României.

Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj, spune că programa școlară predeve prea puține ore de sport.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Multiplă campioană olimpică, gimnasta Andreea Răducan mărturisește  că a observat că unii copii devin supraponderali chiar de la vârsta  grădiniței. Gimnasta crede că și părinții ar trebui consiliați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.