Guvernul a eliminat limitele de vârstă pentru acordarea tichetului social pentru grădiniţă

Pentru a-i încuraja pe părinții cu venituri reduse să își trimită copiii la grădiniță, guvernul a eliminat limitele de vârstă pentru acordarea tichetului social.

Astfel, statul va acorda câte 50 de lei pe lună nu doar pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani care merg la grădiniță, ci și pentru cei care nu au încă 3 ani sau care au împlinit deja vârsta de 6 ani.

Modificările au fost aprobate de guvern, prin ordonanță de urgență. Cabinetul condus de Dacian Cioloș estimează că încă 29.000 de copii care provin din familii cu venituri mici vor fi încurajați să meargă la creșă sau la grădiniță.

Statul acordă tichetul social de 50 de lei pe lună familiilor cu venituri mai mici de 284 de lei pe membru de familie.

De acum înainte, vor primi acest tichet și copiii cu vârsta sub 3 ani și cei care au deja 6 ani dar continuă să meargă la grădiniță la recomandarea specialiștilor. Este vorba despre copii cu dizabilități sau cu dificultăți de învățare. Cererile pentru acordarea tichetului social se depun în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.

Tichetul social poate fi folosit doar pentru a cumpăra mâncare, produse de igienă, îmbrăcăminte și rechizite. Iar părinții trebuie să se asigure că cei mici nu vor lipsi de la grădiniță, altfel, vor pierde acest ajutor de la stat. Absențele de la grădiniță, învoirile și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.

Pentru programul Fiecare copil în grădiniță, guvernul a alocat în acest an 55,5 milioane de lei.

Până acum, au fost depuse 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul de 111.000 estimat inițial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS