Confidenţialitate

Guvernul a dublat premiile sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri la Jocurile Olimpice de la Tokio

La iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul a dublat premiile sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri la Jocurile Olimpice de la Tokio. Cu patru medalii, una de aur şi trei de argint, România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la olimpiada încheiată recent.

Medalia de aur va fi răsplătită cu 140.000 de euro, cea de argint cu 112.000 euro iar bronzul cu 84.000 euro.

Sportivii clasați pe locul al IV-lea – vor fi premiați cu 56.000 euro, pentru locul al V-lea se acordă 42.000 euro iar clasarea pe locul a VI-lea este recompensată cu 28.000 euro.

Medalia de aur a fost câştigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci şi de cel de dublu rame masculin.

Tricolorii au mai obţinut la Tokyo un loc patru, prin înotătorul David Popovici la 200 m liber, trei locuri cinci, prin echipa feminină de tenis de masă, perechea de dublu mixt la tenis de masă şi echipajul de canoe dublu masculin pe 1.000 m.

Alte trei clasări au fost pe locul şase, atleta Bianca Ghelber la greutate, echipajul feminin de opt plus cârmaci şi echipajul de dublu vâsle feminin categorie uşoară.