Guvernul a adoptat un proiect de lege privind combaterea violenţei în familie – AUDIO

Guvernul a adoptat un proiect de lege privind combaterea violenţei în familie.

Se va implementa “ordinul de protecție provizoriu”. Mai exact, poliţistul va avea dreptul să acţioneze imediat pentru protejarea victimei, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului, Nelu Barbu.

„Acest ordin de protecție provizoriu este complementar ordinului de protecție. Se emite de către polițist, se emite pe loc, are caracter executoriu, nu are un termen anume, nu are somație și are valabilitate 5 zile cu posbilitate de prelungire până la emiterea ordinului de protecție” spune Nelu Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, o dată cu acest ordin de protecție provizoriu, s-au înăsprit și măsurile împotriva agresorilor din violența domestică.

„Măsurile sunt: evacuarea din domiciliu cu interdicția de a reveni pe toată durata valabilității ordinului de protecție, stabilirea unei distanțe minime de apropiere de victimă, de domiciliu, de locul de muncă sau de școală. Se confiscă cheile de la locuința respectivă dacă se ia măsura ca agresorul să fie scos din locuința respectivă.”, spune Nelu Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agresorii vor fi puți să poarte brățări electronice, astfel încât dacă încearcă să se apropie de victime poliția să fie alertată.

Pe de altă parte, deși la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a precizat că toate firmele cu peste 50 de angajaţi vor fi obligate să aibă un expert în egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, la finalul ședinței purtătorul de cuvânt Nelu Barbu a precizat că această măsură e una opțională.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS