Confidenţialitate

Guvernele României şi Republicii Moldova, în ședință comună la București

Premierul Viorica Dăncilă va conduce, joi, la Bucureşti, o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, cu participarea omologului moldovean, Pavel Filip, şi a miniştrilor de resort din domeniile de interes comun.

Potrivit Agerpres, discuţiile vor aborda stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementării proiectelor de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova şi explorarea opţiunilor pentru noi proiecte de cooperare.

“Şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova şi avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanţă strategică”, se menţionează în comunicat.

Totodată, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcţia avansării parcursului european şi a implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE, se mai arată în comunicat.