Guvernatorul BNR avertizează asupra „problemei acute” a deficitelor | AUDIO

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, avertizează avertizează asupra problemei “acute” a deficitelor fiscale și contului curent în creștere.

Întrebările referitoare la existența banilor pentru majorarea pensiilor „sunt ciudate”, în contextul în care România are deficite atât de mari, mai spune Isărescu.

Întrebat ce părere are despre alocaţii, Isărescu a spus că discuţia este, de fapt, despre situaţia fiscal-bugetară a ţării.

„Părerea BNR este că avem o problemă majoră. Sunt două deficite mari şi cred că trebuie să ne aşezăm să discutăm serios despre ele”, spune guvernatorul.

Şeful BNR a arătat că zilele următoare va apărea raportul de ţară şi vom vedea care sunt recomandările Comisiei Europene, însă a subliniat că partea fiscal-bugetară este o decizie 100% politică.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă reprezentanţii BNR au stat la masă cu cei ai Guvernului pentru a stabili următorii paşi. (…) Salut faptul că aproape toţi analiştii economici, fiscali şi o bună parte din media sesizează o problemă care devine acută: cele două deficite. Repet, nu vin din politica monetară. (…) Nu au fost făcute corecţii la timp, vor fi făcute în viitor, în domeniul fiscal-bugetar”, a răspuns guvernatorul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS