Confidenţialitate

Guvern: Reguli noi pentru managerii de spitale

Adio nepotisme în spitale! Guvernul discută în ședința de astăzi un proiect de ordonanță de urgență prin care rudele managerilor de spitale nu vor mai avea voie să fie angajate în firme care au legătură cu unitatea medicală. În plus, legea i-ar obliga pe manageri să se concentreze exclusiv pe activitatea de administrare a spitalului.

 

Potrivit documentului aflat pe masa executivului, fiecare manager de spital va trebui să-și îndeplinească exclusiv atribuțiile administrative între orele 8-16, având voie să opereze doar în afara acestui program.

Premierul Dacian Cioloș la începutul ședinței de Guvern: “Cred că cu fondurile pe care am decis să le alocăm, inclusiv pentru investiții în spitale în anii următori, e important să avem un management profesionist care să-și asume  o bună gestiune a spitalelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă ordonanța va fi aprobată, rudele până la gradul 4 ale managerilor nu vor avea voie să ocupe funcții în societăți comerciale sau organizații care au legătură cu spitalul sau, după caz, cu serviciu de ambulanță, și nici nu vor putea ocupa funcții de conducere în aceeași unitate.

Mai spunem că medicii care vor să ocupe funcţia de şef de secţie vor susţine concursuri nu pe baza legislaţiei, ci pe proiectul conducerii spitalului, din perspectiva bugetului şi actului medical.