Guvern: Ordonanță de Urgență pentru a putea fi plătite salariile angajaților din ministerele ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență de modificare a Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul vor semna ordinele de plată pentru angajați.

„În primul rând, vom debloca plata salariilor angajaților din ministerele Mediului, Energie și Relația cu Parlamentul, precum și din instituțiile subordonate. Resping ferm abordarea domnului președinte Iohannis, având în vedere că oamenii sunt cei care au de suferit din cauza jocului electoral. Cetățenii ne-au acordat votul pentru a lua măsuri și a găsi soluții pentru problemele lor și nu pentru a asista la tactici de campanie fundamentate pe interese politice. Guvernul își va continua cu aceeași determinare activitatea. Nu avem timp de pierdut cu polemici politice”, a spus Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă le-a solicitat „secretarilor general din cele trei ministere, Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul să se ocupe cu prioritate de plata salariilor angajaților, pentru că nu este corect ca oamenii să aibă de suferit din cauza unor ambiții electorale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile.

La finalul lunii trecute, miniștrii Mediului, al Energiei și pentru Relația cu ParlamentulGrațiela Gavrilescu, Anton Anton și Viorel Ilie au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliția de guvernare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS