Confidenţialitate

GSP: Dan Condrea vindea dezinfectante cu 86 de coduri diferite

Noi dezvăluiri ale jurnaliștilor Gazetei Sporturilor arată că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea a reușit să păcălească sistemul de achiziții publice. Potrivit GSP, Condrea ar fi vândut de două ori mai multe antiseptice decât au declarat autoritățile.

Dan Condrea ar fi folosit 86 de coduri diferite în sistemul electronic de achiziții publice, astfel spialele ar fi cumpărat dezinfectanți in valoare de 225 de milioane de lei de ala firmele lui Condrea.
Datele prezentate de GSP au fost culese de la o organizație care analizează datele din sistemul electronic de achiziții publice și arată că prejudiciul real în cazul Hexi Pharma este de 82 de milioane de lei, nu de 27 așa cum s-a anunțat inițial.

După ce s-a descoperit că Dan Condrea lucra și cu o firmă clonă a Hexi Pharma, autoritățile au explicat că este o eroare materială faptul că, din 2004 pînă în 2016, firma Hexi Farma, cu ”F”, nu a apărut în dreptul lui Dan Condrea, deși era a lui spun cei de la Gazeta Sporturilor.

Jurnaliștii arată că, ajutat de managerii de spital, Condrea a vândut dezinfectanți diluați drept Produse de machiaj”, ”Aldehidă”, ”Enzime” și ”Antihemoragice” – În acest fel au fost folosite 86 de coduri pentru aceleași produse.

Valoarea reală a contractelor încheiate de Dan Condrea cu spitalele se ridică în acest caz la peste 225 de milioane de lei, iar numărul acestora este de aproape 9000 în ultimii 5 ani, spun jurnaliștii GSP.