Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacul armat de pe Champs-Élysées

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat comis, orele trecute, pe bulevardul parizian Champs Elysées, în urma căruia un poliţist a fost ucis, iar un altul a fost rănit, transmite postul de radio Europe 1.

Agenţia de propagandă a jihadiştilor, Amaq, a anunţat că invididul care a tras asupra celor doi agenţi este ‘Abu Yussef Belgianul’, unul dintre combatanţii grupării. Atacatorul, înarmat cu o mitralieră AK-47, a fost lichidat.

După o reuniune de criză cu premierul Bernard Cazeneuve și ministrul de Interne, Matthias Fekl, preşedintele François Hollande a convocat Consiliul de Apărare pentru vineri dimineaţă. Într-o scurtă declarație de presă, acesta a spus că este convins de sorgintea teroristă a atacului criminal.

Măsuri de securitate sporite

Poliţişti şi militari au izolat zona de pe Champs-Elysees în urma atacului și le-au ordonat turiştilor să se întoarcă la hoteluri şi împiedicau oameni să se apropie de locul atacului.

Vehicule de urgenţă blocau bulevardul care traversează centrul Parisului între Arcul de Triumf şi Grădinile Tuileries, o zonă de obicei înţesată cu maşini şi turişti.

Staţiile de metrou din zonă au fost închise joi noaptea, în timp ce poliţia securiza zona.

Atacul armat a fost comis cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, exact în timpul desfășurării ultimei dezbateri televizate cu cei 11 candidați. Franţa, aflată în stare de urgență, se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent, soldate cu 238 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS