Împușcături pe Champs-Elysees. Parchetul investighează posibilitatea ca atacul să fi fost terorist

Secţia antiteroristă a Parchetului de la Paris a preluat ancheta cu privire la atacul armat de pe Champs-Elysées, în care un poliţist a fost ucis, iar alţi doi răniţi. Autorul atacului a fost împuşcat.

Prefectura de poliţie a subliniat că circumstanţele atacului ”nu sunt determinate”.

Poliţişti au fost luaţi drept ţintă către ora ora locală 21.00 (22.00, ora României). Agresorul a fost ”împuşcat în ripostă”, a precizat Ministerul de Interne.

”Agresorul a sosit cu maşina şi a ieşit. El a deschis focul asupra maşinii poliţiei cu o armă automată, a ucis un poliţist şi a încercat să atace alţii în timp ce fugea”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, potrivit News.ro.

Atacatorul  a fost etichetat ca extermist, au declarat doi oficiali din cadrul poliţiei pentru The Associated Press. Cei doi oficiali au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului și nu au oferit detalii, precizează AP, în contextul în care ancheta este în curs.

Pe de altă parte, într-o scurtă declarație de presă, președintele François Hollande a spus că este convins că e vorba de un atac de sorginte teroristă.

Măsuri de securitate sporite

Poliţişti şi militari au izolat zona de pe Champs-Elysees în urma atacului și le-au ordonat turiştilor să se întoarcă la hoteluri şi împiedicau oameni să se apropie de locul atacului.

Vehicule de urgenţă blocau bulevardul care traversează centrul Parisului între Arcul de Triumf şi Grădinile Tuileries, o zonă de obicei înţesată cu maşini şi turişti.

Staţiile de metrou din zonă au fost închise joi noaptea, în timp ce poliţia securiza zona.

Acest atac armat s-a produs cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, exact în timpul desfășurării ultimei dezbateri televizate cu cei 11 candidați. Franţa, aflată în stare de urgență, se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent, soldate cu 238 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS