Confidenţialitate

Grupare de hoți, destructurată de IPJ Constanța. Suspecții au spart cel puțin 10 magazine din zonele rurale în ultima lună | AUDIO

Polițiștii constănțeni au reușit să destructureze o grupare de hoți care, în ultima lună, a dat spargeri în cel puțin 10 magazine din zonele rurale. Polițiștii au tras nu mai puțin de 15 focuri de armă pentru capturarea lor. Suspecții, întorși din Italia, își propuseseră să facă rost de bunuri și bani pentru a se distra de sărbători. Au ajuns însă în arestul IPJ Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este vorba de patru indivizi din comuna Mihail Kogălniceanu care au început să acționeze la sfârșitul lunii noiembrie. Spărgeau magazinele sătești din nordul județului Constanța și furau de toate. Ultimul atac a avut loc în urmă cu două nopți în comuna Ghindărești. Polițiștii au plecat în urmărirea mașinii suspecte, însă șoferul nu a oprit.

„Autoturismul a fost interceptat după aproximativ 10 kilometri. Pentru oprirea acestuia, agentul de poliție a efectuat 5 focuri de avertisment în plan vertical și 9 în direcția autoturismului”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Olimpia Ceară. În mașină mai era doar șoferul, dar polițiștii îi identificaseră deja pe complici.

La primele ore ale dimineții au descins la locuințele celor patru indivizi. După percheziții, cei trei complici au venit singuri la poliție.

Șeful IPJ Constanța, chestor Dumitru Biltag, ne-a declarat că: „În perioada noiembrie – decembrie, aceștia ar fi sustras bunuri alimentare, băuturi alcoolice, țigarete, diverse sume de bani și bijuterii din 10 societăți comerciale din județul Constanța, prejudiciul fiind de 100.000 de lei”.

Suspecții au fost arestați preventiv pentru furt calificat în formă continuată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Un băiat de 12 ani, dispărut din municipiul Constanța