Confidenţialitate

Gropile de pe Drumul European 85 schimbă traseul preşedintelui

Panică totală în judeţul Suceava, unde vizita preşedintelui român Klaus Iohannis şi a preşedintelui moldovean Nicolae Timofti împinge autorităţile locale la tot soiul de gesturi disperate.

La Universitatea Stefan cel Mare din Suceava s-au splat copacii şi s-a aruncat cu pietre după jurnaliştii care filmau agitaţia.

Acum, tristeţe mare în Fălticeni, deoarece coloanele oficiale nu vor trece prin oraş din cauza gropilor din asfalt.

Pe o porţiune de câţiva kilometri, la intrarea în Fălticeni, drumul e ca bombardat. “Ca la 1800”, spune primarul, chiar dacă e drum european – E85.

Primarul a fost sunat de rectorul de la Universitatea Stefan cel Masre, unde s-au făcut toate demersurile ca să fie totul perfect – spălat de pomi, aruncat cu bolovani după jurnalişti.

M-a sunat domnul rector al Universităţii Suceava, domnul Popa, care mi-a spus că trebuie să asfaltez că într-o săptămână vine preşedintele. I-am spus că nu pot să asfaltez într-o săptămână, indiferent cine vine.”

Prin urmare, coloana oficială va face un ocol de mai bine de 30 de kilometri pentru a ajunge la destinație.

Klaus Iohannis și Nicolae Timofti vor avea o întâlnire privată de aproximativ o jumătate de oră, iar apoi, președintele Republicii Moldova urmează să primească titlul de doctor honoris causa al Universității Ștefan cel Mare.

foto: dcnews.ro