Confidenţialitate

Grindeanu în CEx: În 20 de ani nu am avut campanie atât de agresivă ca în ultima lună

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu se retrage din funcţia de prim-ministru şi a susţinut că, din 97 de măsuri prevăzute în programul de guvernare pentru primele două trimestre, doar nouă nu sunt realizate,  au relatat pentru News.ro surse social-democrate.

Conform surselor citate, Grindeanu a aflat chiar în şedinţa CExN concluziile evaluării partidului asupra activităţii guvernamentale, iar când a luat cuvântul a întrebat cine a făcut raportul, pentru că el acum îl vede în premieră.

În 20 de ani nu am avut campanie atât de agresivă cum am avut în ultima lună din partea unor colegi”, le-ar mai fi spus premierul membrilor CExN.

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus social-democraţilor reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional că l-au ”trezit” pe preşedintele Klaus Iohannis cu OUG 13, iar acum vor să îi dea Guvernul şi i-a întrebat de ce vor să facă acest lucru, au declarat pentru News.ro surse din partid.

A fost OUG 13 şi nu aţi făcut nimic, eraţi aceiaşi în CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanţa de urgenţă. Acum îi daţi Guvernul. De ce?”, ar fi spus Sorin Grindeanu în şedinţa CExN.

Conform News.ro, la rândul său, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, i-ar fi spus lui Liviu Dragnea: ”Vă rog să înţelegeţi situaţia reală, nu ce vă prezintă Darius Vâlcov”.

De altfel, Viorel Ştefan se numără între miniştrii care sunt solidari cu Sorin Grindeanu şi nu ar fi dispuşi să îşi depună demisiile.

Potrivit unor surse, între aceşti ar fi şi Tudorel Toader, Gabriel Leş, Augustin Jianu, Alexandru Petrescu, Ionuţ Vulpescu.

 

Înainte de CEx, Dragnea și Firea nu răspund la întrebările despre posibila excludere a lui Grindeanu

ALDE și-a retras sprijinul pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu