Înainte de CEx, Dragnea și Firea nu răspund la întrebările despre posibila excludere a lui Grindeanu

La Palatul Parlamentului începe ședința liderilor PSD, ședință în care se va decide soarta cabinetului condus de Sorin Grindeanu.

La intrarea în sală, Liviu Dragnea și Gabriela Firea, unul dintre cei mai aprigi critici ai premierului, au evitat să răspundă la întrebările reporterilor privind o eventuală excludere din partid a premierului Sorin Grindeanu. Ambii lideri PSD au spus că preferă să nu discute înainte de ședință.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea CEx, că el nu a cerut şi nu cere demisiile nimănui, că nu este certat cu premierul Sorin Grindeanu şi că nu este vorba despre ”probleme personale”, între ei fiind ”ţara”.

”Eu nu am cerut şi nu cer demisiile nimănui”, a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat în continuare despre demisiile miniştrilor şi a premierului, liderul PSD a replicat: ”Dar de ce trebuie să discutăm neapărat de asta?”.

El a susţinut că CEx va face ”o analiză riguroasă pe cifre a raportului de evaluare”.

Chestionat dacă Sorin Grindeanu mai poate fi premier, în condiţiile în care 60% din măsuri sunt neîndeplinite, Liviu Dragnea a spus că „asta trebuie să decidă tot CExN”.

”Din păcate, trebuie să ne asumăm tot”, a completat liderul social-democraţilor.

Preşedintele PSD a susţinut că nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinite din programul de guvernare, fiind „un procent serios” şi de măsuri realizate „parţial”.

„Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României”, a conchis Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că nu este certat cu premierul Sorin Grindeanu. ”Nu sunt probleme personale. Între noi este ţara”, a mai afirmat Dragnea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ea nu a cerut demiterea cuiva, ci schimbarea modului de lucru şi a comunicării între Executiv şi autorităţile locale, în favoarea bucureştenilor şi nu a ei personal.

Întrebată dacă va susţine acest punct de vedere în şedinţa CEx, ea a spus că mai întâi îşi va spune părerea despre evaluarea făcută asupra miniştrilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS