ALDE și-a retras sprijinul pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE, partidul pe care îl conduce, a votat retragerea sprijinului pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Miniștrii ALDE și-au scris demisiile, a declarat Tăriceanu.

”Raportul de evaluare al miniștrilor arată că din 390 de măsuri prevăzute în programul de guvernare, 260 nu sunt implementate. Cantitativ nu stăm bine, dar mai importantă e latura calitativă. Sunt proiecte importante care nu au fost pornite, cum ar fi înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare, titlurile de stat.  Acest document de sinteză cuprinde nu mai puțin de 16 pagini de analiză. Eu am prezentat aceste documente colegilor mei și concluzia: noi am votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Colegii mei din Executiv m-au înștiințat că sunt cu demisiile scrise deja la purtător, dar mi le-au înaintat mie pentru a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului politic central. Nu știu ce se va întâmpla la PSD, așteptăm decizia lor. Să vedem soluția pentru criza politică care se conturează” a spus liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că, după ce se va încheia şi CExN al PSD, va avea loc şi o şedinţă a coaliţiei.

El susţine că aceeaşi configuraţie politică trebuie să propună și viitorul premier.

”Nu suntem în situația să discutăm ce va face președintele Iohannis. Remarc un singur lucru: rezultatul alegerilor din decembrie nu a schimbat configurația din Parlament”, adaugă Călin Popescu Tăriceanu.

”Eu v-am explicat că configurația Parlamentului nu s-a schimbat. E aceeași majoritate bazată pe cele două partide: PSD și ALDE”, a spus Tăriceanu întrebat dacă există posibilitatea ca președintele să numească un alt premier care să nu facă parte din cele două partide.

Tăriceanu a evitat să spună și ce se va întâmpla în cazul în care Sorin Grindeanu refuză să demisioneze, chiar dacă toți miniștrii vor face acest lucru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS