Grindeanu: Am vorbit cu președintele Iohannis. Nu pot să spun ce anume

Premierul demis în urma votului în Parlament a moțiunii de cenzură, Sorin Grindeanu, a declarat că a vorbit cu președintele Klauss Iohannis, după anunțarea rezultatului votului, dar că nu poate spune ce anume a discutat.

Eu l-am informat pe președinte despre votul în parlament, prin sms, apoi am avut o discuție telefonică – a menționat el.

Dacă aș fi în locul domnului Liviu Dragnea, în noul guvern nu aș mai numi membri ai Guvernului Grindeanu – a mai spus premierul interimar.

Domnul Grindeanu nu a vrut, de-asemenea, să precizeze ce post i-a oferit Liviu Dragnea, în cadrul discuțiilor pe care le-au avut înainte de votul moțiunii.

Voi guverna până se va instala noul guvern, să avem grijă de treburile țării. Îmi doresc ca viitorul premier să fie membru PSD.

Întrebat dacă cel mai mare regret al său, ca premier, rămâne Ordonanța 13, premierul demis, Sorin Grindeanu a răspuns:

“Aș fi dat în mod sigur Ordonanța 14. Până să se ajungă la OUG 13 puteau fi făcute alte lucruri. Eu chiar am crezut că o să am în dreapta mea un prieten. Eu am venit de la Timișoara din postura de președinte al Consiliului Județean. Inițial am refuzat, dar am cedat rugăminților colegilor mei, rugăminți venite din dorința de a nu se pierde acele milioane de voturi pe care PSD le-a primit în alegeri.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS