Confidenţialitate

Grevă spontană la Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava, Giurgiu. „Vor forțat să ne dea afară”. Reacția instituției | AUDIO

Câteva zeci de angajați de la Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava, județul Giurgiu au intrat dimineață într-o grevă spontană.

Ei se tem că vor fi dați afară, după ce Consiulul Județean, de care aparține centrul, ar fi decis că toți angajații trebuie să fie evaluați prin testări.

Centru de la Tântava este sub observația Consiliului de Monitorizare după ce s-a dovedit că beneficiarii cu probleme de sănătate stau în condiții degradante.

Angajată a centrului: „Vor forțat să ne de afară”

O doamnă care a dorit să rămână anonimă spune că este angajată a Centrului de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava și lucrează în domeniul asistenței sociale de 30 de ani. Povestește că a intrat în grevă alături de alte zeci de colege de frica faptului că ar putea rămâne fără loc de muncă.

„După 30 de ani de muncă spun că nu suntem profesioniști. În Giurgiu s-au ales fiecare șefi de centre de acolo și-au rezolvat problemele, iar noi suntem în zona de nord și vor forțat să ne de afară. Să ne testeze”, a spus femeia.

Femeia mai spune că la Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava lucrează 54 de persoane care au grijă de 48 de beneficiari.

„Serviciul este acoperit. Este tot personalul de serviciu înăuntru, noi suntem la poartă. Am chemat directorii, i-am chemat să vină să stăm de vorbă. Deci avem director general numit de 3-4 luni – nu a venit nimeni pe la noi să vină să ne vadă, să discute cu noi”, a adăugat femeia.

Reacția instituției

Consilierul directorului Direcției de Asistență Socială Giurgiu, Denisa Cristescu, spune că de fapt angajații nu vor să accepte reorganizarea centrelor.

„Probabil că protestul salariaților este motivat de faptul că nu doresc această reorganizare sau nu știu că sunt variante să li se ofere locuri de muncă în alte structuri unde instituția are deficit de personal. Instituția urmează să transmită notificări pentru fiecare salariat cu posturile vacante pentru care pot opta”, a spus Denisa Cristescu.

Anca Grădinaru: Dar aici se reduce numărul de angajați de la 54?

Denisa Cristescu: Știu că vor fi 45 de posturi, dintre care 33 sunt supuse reorganizării.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hunedoara: Explozie într-un bloc de locuinţe din Deva

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.