Greva la metrou: ”Cred că vom ajunge la o înţelegere”

În timp ce sindicaliștii vorbesc în continuare de posibilitatea declanșării grevei generale la metroul bucureștean, directorul Metrorex se arată mult mai optimist.

„Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42%, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20%”, a spus Dumitru Şodolescu, directorul Metrorex, într-o conferinţă de presă, în care a completat că se așteaptă să se ajungă la o înțelegere pentru a evita greva.

În altă ordine de idei, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a anunțat, în urmă cu o zi, că lucrările la Magistrala 5 de metrou vor fi finalizate în primul trimestru din 2019.

„Sistemul de automatizare este cel care condiţionează darea în exploatare a Magistralei 5. Pe de altă parte, nu trebuie să ne ascundem, lucrările se desfăşoară într-un ritm mai lent decât cel care ar trebui din cauza problemelor financiare pe care Astaldi le are, la nivel de grup. Cu toate acestea, în primul trimestru al anului viitor lucrările vor fi complet finalizate. Vor rămâne cel puţin două lucrări nefinalizate până la sfârşitul anului, respectiv legătura între Eroilor 1 şi Eroilor 2, şi legătura de la staţia Drumul Taberei cu tramvaiul 41.

Tot în primul trimestru al anului viitor va fi finalizată şi la suprafaţă, toată zona. Poate finisajele să mai întârzie o lună, dar nu mai mult de atât”, a precizat Dumitru Şodolescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS