UPDATE: Greva de la CFR s-a încheiat | AUDIO

UPDATE: Angajații s-au întors la lucru în jurul orei 12, după ce primit promisiunea că lucrurile se vor rezolva.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Circulația trenurilor este afectată de un protest al angajaților Societății Reparațiilor de Locomotive. Potrivit unor surse, aproape 20 de trenuri ar fi anulate.

1.400 din cei 1.500 de angajaţi ai companiei au intrat în grevă, nemulţumiţi că CFR ar urma să desfiinţeze unele puncte de lucru. În plus, ar intenţiona să preia o parte din angajaţii Societăţii de Reparaţii de Locomotive, ceea ce ar duce firma în faliment şi le-ar micşora oamenilor veniturile.

„Dânșii au vrut să desființeze anumite puncte de lucru în contractul de mentenanță, era vorba de puncte de lucru din București, Bacău și Tecuci”, a spus la Europa FM Dorel Coconaşu, director general al societăţii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trenurile nu au voie să circule fără revizia locomotivelor, mai spune directorul Societăţii de Reparaţii de Locomotive.

„Fiecare locomotivă intră într-un proces de reparație. După fiecare tren, au de făcut anumite verificări, anumite reparații, revizii. Dacă nu se mai fac aceste intervenții, locomotivele nu mai pot ieși la trenuri și atunci dânșii au anulat anumite trenuri, tocmai în limita parcului de locomotive”, a declarat Dorel Coconaşu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS