Confidenţialitate

Grevă generală în Belarus. Televiziunea publică Беларусь 1 emite cu studiourile goale | VIDEO

Televiziunea de stat din Belarus – Беларусь 1 a transmis imagini cu studiourile goale, după ce personalul a părăsit platourile de emisie. Buletinul de știri a început cu studiourile goale și muzică pop pe fundal, transmisia fiind întreruptă după aproximativ două minute cu un promo. Apoi pe Belarus 1 (Беларусь 1), canalul 1 al postului public, a fost difuzat un film.

Ulterior au fost rulate grupajele de știri cu mesaje favorabile actualului președinte.

Aleksandr Lukaşenko a anunţat, luni, că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus. ”Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)”, a spus liderul de la Minsk.

Alexander Grigoryevich Lukashenko (Lukaşenko)este din 20 iulie 1994 președintele Belarusului, find cel mai logeviv în această funcție dintre toți șefii de stat europeni.

Declarația vine pe fondul unor ample proteste în Belarus.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în capitală, La Minsk, și în multe alte zeci de mii în orașe mai mici, pentru a-i cere lui Alexandr Lukașenko să plece de la putere, după 26 de ani.

 

Pe pagina de Facebook în schimb ultimele mesaje transmise sunt de la un protest pro-Lukașenko din Minsk, în care apar susținători ai președintelui și îndemnul ”Să ne apărăm țara”.