Greva de avertisment de pe Aeroportul ”Henri Coandă” a fost amânată de Tribunalul Ilfov

Greva anunțată pentru vineri de angajații Globe Ground – societate care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor și curățenia avioanelor în Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni, a fost anulată de Tribunalul Ilfov.

 

Salariații Globe Ground România, au anunțat declanșarea unei greve de avertisment  vineri între orele 13:00 – 15:00, fapt care ar fi putut duce la întârzierea unor zboruri.

Potrivit sindicaliștilor, cea mai stringentă problemă este cea a numărului mic de angajați, a volumului și condițiilor de muncă. Ei spun că în ultimii doi ani aproape 150 de angajați au demisionat, în timp ce volumul de muncă a crescut.

O altă nemulțumire vizează programul de muncă. Angajații se plâng că nu mai au timp de refacere, sau pentru familiile lor. Totodată, ei reclamă faptul că nu li se asigură transportul către aeroport. La toate acestea se adaugă salariile mici.

Globe Ground Romania asigură activitatea de handling portuar care presupune și incarcari/descarcari de bagaje și marfuri,  dar și tractarea avioanelor la sol. Firma a fost înființată în 1992 și deservește majoritatea operatorilor aerieni

TAROM anunța joi că ar putea apela la alţi furnizori autorizaţi pe Aeroportul Otopeni, după ce angajaţii Globe Ground România au anunţă că vor face greva de avertisment.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS