Gregorian Bivolaru va ieși din închisoare. Decizia de eliberare condiționată e definitivă

Fondatorul controversatei MISA – Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut – Gregorian Bivolaru va fi eliberat din închisoare.

Decizia luată de judecători săptămâna trecută nu a fost contestată de procurori, așa că Gregorian Bivolaru va deveni liber, începând de miercuri.

El a fost condamnat la 6 ani de închisoare recrutare de minori, în scopuri sexuale.

Judecătorii au decis, pe 7 septembrie, că Gregorian Bivolaru poate fi eliberat condiționat.  Procurorii nu au depus recurs în această perioadă – termenul a expirat, iar decizia a devenit, în acest fel,  definitivă.

Fondatorul MISA va fi eliberat din Penitenciarul Bistrița.

Condamnat în 2013 la șase ani de închisoare cu executare, Bivolaru a reușit să fugă din România.

A reușit apoi să obțină azil politic în Suedia, dar a fost prins în februarie anul trecut în Franța și a fost extrădat.

Fondatorul MISA a fost condamnat pentru că a întreținut acte sexuale cu mai multe minore – cărora le-a oferit sume de bani și alte foloase.

Procurorii au susținut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” și „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase.

De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS